Golfbaan The Duke 18 holes renovatie en uitbreiding

In het Brabantse Nistelrode ligt te midden van een prachtig heidelandschap de golfbaan The Duke. Om een schitterende 18 holes championship course te ontwikkelen is het bosgebied met coulisse landschap gebruikt.

Bekijk video
image image image image

Business, golf en ontspanning

De termen ‘business, golf en ontspanning’ worden bij The Duke Club bij elkaar gebracht. Een inspirerende omgeving met een prachtig landschap en veel historie, waar de golfbaan het schitterende middelpunt van vormt. Daarnaast biedt het vernieuwde clubhuis in Engelse stijl een variatie aan mogelijkheden en uitzicht op de greens van hole 9 en 18. De ontwikkeling is uniek voor Nederlandse begrippen! Tezamen met architect Alan Rijks heeft Otium Gebiedsontwikkeling de renovatie van de oude holes en een uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn!

Realisatie
2015
Kenmerken
Herinrichting van 9 holes & aanleg van 9 nieuwe holes
image

Geïntegreerd in de natuur

De baan in Nistelrode ten oosten van 's-Hertogenbosch (vroeger 30 hectare, nu 55 hectare) ligt op zandgrond in een rustige en mooie bos- en heiderijke omgeving. Het bosgebied met coulisse landschap is gebruikt om een prachtige 18 holes championship course te ontwerpen en realiseren. De heringerichte holes liggen mooi in de bestaande natuur geïntegreerd, en de nieuwe holes zijn open van structuur met heidebermen. De bosholes met naaldbomen zijn prachtig. Ook de vormgeving van de nieuwe bunkers geven een 'natuurlijke' uitstraling en geeft de natuur meer kans in grasontwikkeling.